Primaria Cristesti

ProiecteSCOALA PENTRU VALORI AUTENTICE - EDITIA 4
    In cadrul Proiectului judetean "Scoala pentru valori autentice", elevii scolii noastre, sub indrumarea cadrelor didactice, au desfasurat o serie de activitati, tema lunii fiind "Increderea". Astfel, miercuri, 25 aprilie 2018, s-a desfasurat o campanie de informare, cu colaborarea ISU Iasi, a Jandarmeriei Pascani si a SVSU Cristesti. Elevii au apreciat caracterul practic al activitatii, au avut ocazia sa probeze echipamentul unui jandarm, au putut observa cum se utilizează un stingător, cât de utile sunt mănuşile, cascheta, costumul, scara, din ce materiale sunt confecţionate, cum sunt ca şi greutate, dimensiune, au putut adresa întrebări, au probat caschete, au văzut cu ce este echipată o maşină de intervenţie şi li s-a explicat rolul fiecărui echipament de pe maşină. Activitati interesante au desfasurat si clasa a IV-a Heresti, sub indrumarea d-nei invatatoare Mariana Gurzun, clasa a VIII-a B - campanie de informare asupra traficului de persoane, prof. diriginte Marcela Moraru, clasele a VI-a A si a VI-a B - ateliere, dezbateri, avand ca subiect increderea, sub coordonarea prof. diriginte Ecaterina Tanase si Dana Pintili, pentru ca la clasa a V-a, elevii sa desfasoare jocuri si exercitii pentru dezvoltarea autocunoaşterii (prof. diriginte Simona Chihaia).
Consilier educativ, prof. Chihaia Simona
SCOALA PENTRU VALORI AUTENTICE - EDITIA 3
    73 de elevi au participat la activităţi diverse, tema simbolică a lunii februarie 2018 fiind „Toleranţa”.
    La clasa a VIII-a B, elevii, sub îndrumarea prof. Moraru Marcela şi sub genericul „Tu știi să fii tolerant?” au definit toleranța, stabilind regulile unei clase tolerante. În cadrul atelierelor au conceput un abecedar al toleranței, un copac al toleranței și desene cpe aceastā temā. Elevii clasei a VI-a B, coordonaţi de prof. Pintili Daniela, au descoperit câteva caracteristici ale atitudinii tolerante. Plecând de la o situație de conflict interetnic, elevii au avut de rezolvat acest conflict, identificând cauzele, consecințele și soluțiile, care ar putea duce la un rezultat bun și satisfăcător.
    Avantajele şi dezavantajele unui comportament tolerant au fost discutate la clasa a V-a, sub îndrumarea prof. Chihaia Simona. În continuarea activitāţii, elevii au vizionat două filmuleţe „Tigrul şi toleranţa”, „Povestea unui orb”, cu ajutorul cărora a fost cultivat spiritul de acceptare, cooperare, toleranţă. Exerciţiul „Ce culoare are toleranţa?” a constat în realizarea unui sondaj de opinie, elevii alegând culoarea roşie asociată acestei valori. În ziua următoare, fiecare copil a purtat un obiect vestimentar de culoare roşie.
    Activităţile desfāşurate au contribuit la dezvoltarea capacităţii elevilor de a dialoga şi de a coopera cu ceilalţi în condiţiile acceptării pluralismului şi valorizării pozitive a diferenţelor.
Consilier educativ, prof. Chihaia Simona

proiecte

proiecte

proiecte

proiecte

proiecte

proiecte

proiecte

proiecte

proiecte

SCOALA PENTRU VALORI AUTENTICE - EDITIA 2
    71 de elevi şi 24 de părinţi au participat la activităţi diverse, tema simbolică a lunii ianuarie 2018 fiind "Empatia".
     La clasa a VIII-a B, elevii, sub îndrumarea prof. Morau Marcela, au realizat un ciorchine pornind de la cuvântul Empatie, au vizionat film, după care au dezbâtut tema și au stabilit pașii pentru a deveni o persoană empatică. Elevii clasei a VII-a A, coordonaţi de prof. Mercore Iulia au definit empatia, evidenţiind avantajele şi dezavantajele acesteia. Avantajele şi dezavantajele empatiei parentale, metodele prin care pārinţii pot sā dezvolte empatia copiilor, au fost fost dezbătute la clasa a V-a, sub îndrumarea prof. Chihaia Simona.
     Activităţile au fost binevenite, contribuind la dezvoltarea abilităților sociale și emoționale ale elevilor, optimizarea relaţiei/comunicării cadrelor didactice cu elevii şi părinţii.
Consilier educativ, prof. Chihaia Simona

proiecte

proiecte

proiecte

proiecte

SCOALA PENTRU VALORI AUTENTICE - EDITIA 1
    Proiectul educational "Scoala pentru valori autentice", derulat de Inspectoratul Scolar Judetean Iasi, a prilejuit desfasurarea in Scoala Profesionala Cristesti a unor activitati interesante si binevenite. Tema simbolica a lunii noiembrie a fost "Responsabilitatea", iar elevii scolii noastre, alaturi de cadrele didactice si parinti, au dovedit din plin ca sunt responsabili si implicati. La inceputul lunii, elevi voluntari ai scolii au organizat o campanie de colectare de fructe, pe care le-au donat colegilor lor instituṭionalizaṭi de la Şcoala Specială Paşcani. Pe 28, in parteneriat cu Comisariatul Judetean pentru Protectia Consumatorului Iasi, am desfasurat o campanie de informare privind drepturile consumatorilor, practici de consum responsabil sau siguranţa şi sănătatea consumatorilor. Activitatea a fost sustinuta cu "responsabilitate" de sponsorii nostri, SC Eco Lara si Geo Junior, care au acordat copiilor dulciuri si fructe si carora le multumim pe aceasta cale.
Consilier educativ, prof. Chihaia Simona

CENTRU MODULAT PENTRU INGRIJIREA A 40 DE PERSOANE VARSTNICE
- in derulare (Actualmente in conservare pana la lichidarea litigiului cu firma constructoare)
CONSTRUIRE GRADINITA CU CINCI SALI DE CLASA
- in derulare (Constructie stopata din lipsa fondurilor)
CONSTRUIRE PLATFORMA GUNOI
- proiect finantat de Ministerul Mediului
INFIINTARE RETEA DE APA IN SATELE HOMITA SI CRISTESTI, COMUNA CRISTESTI, JUDETUL IASI
- proiect finantat de Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului
RETEA DE CANALIZARE SI STATIE DE EPURARE IN SATELE HOMITA SI CRISTESTI, COMUNA CRISTESTI, JUDETUL IASI
- proiect finantat de Ministerul Mediului
MODERNIZARE DC 129 + DC133 PRIN ASFALTARE
- proiect finantat de Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului
MODERNIZARE DRUMURI AGRICOLE DE EXPLOATARE, PRIN ASFALTARE IN COMUNA CRISTESTI, JUDETUL IASI
- documentatie depusa pentru finantare prin Masura 1.2.5
MODERNIZAREA RETELELOR DE ILUMINAT PUBLIC STRADAL PRIN VALORIFICAREA RESURSELOR ENERGETICE REGENERABILE IN COMUNA CRISTESTI, JUDETUL IASI
- proiect realizat prin POS "Cresterea Competitivitatii Economice" Axa prioritara 4
CONSTRUIRE ATELIER SCOALA IN CURTEA SCOLII DE ARTE SI MESERII CRISTESTI
- Lucrarea se va realiza in Regie proprie, executata de D.S.P.C. CRISTESTI
ORGANIZAREA ACTIVITATILOR CU PRILEJUL SARBATORIRII ZILEI COMUNEI SI INTALNIREA CU FIII SATULUI
- 15 August

Site recomandat

  informatia de pascani www.adicomsoft.ro

De ultima ora ...